PERÇİNLİ SİSTEM

 

6 veya 8 mm et kalınlığındaki compact laminat paneller için uygulanabilen yarı örünür montaj sistemidir. Bina cephesine braketler vasıtası ile ankre edilmiş alüminyum L ve T profillere panellerin özel renkli perçinler vasıtasıyla montajından oluşur. Stadyum veya benzeri geniş cepheli yüzeylerde tercih edilir. (Perçin başlarına takılan cap'lerin algılanması zordur.)

 

1) Compact Laminat Panel

Türkiye menşeli GENTAŞ Compact Laminat Paneller ISO 9001 - 22000 Kalite ve

EN 438 standartlarında üretilmekte olup, Yurt dışında UV yüzey güçlendirme işleminden geçirilen ara ürünün preslenme işlemleri ülkemizde gerçekleşmektedir.

 

1) Altyapı Malzemesi

Alüminyum T ve L profil .

 

2) Perçin

Alüminyum Pop perçin

 

3) Isı İzolasyon Malzemesi

İzocam CEPHEPAN marka bir yüzü sarı veya siyah cam tülü kaplı ve silikon katkılı, 5 cm et kalınlığında 60x120 cm ebatlarında, ısı geçirgenlik direnci m² K/W =1,25 , Yoğunluk 40 kg/m³ olan camyünü levhalardır.

 

4) Buhar Dengeleyici Malzemesi

Dupont TYVEK marka su buharı geçişine açık reflektif yalıtım örtüsü. (Proje spesifikasyonlarına bağlı olarak )

 

YAPIŞTIRMA SİSTEMİ

6 mm et kalınlığındaki compact laminat panellerin, bina cephesine braketler vasıtasıyla ankre edilmiş alüminyum T ve L profillere veya bina cephesine kimyasal dübel ve metrik rotlar vasıtasıyla ankre edilmiş çelik profil ve karkas sistemine yapıştırılması şeklinde uygulanır. Panel kalınlığı tamamen iklim koşulları ile ilgili olup, paneller arasındaki derz boşlukları açık olabileceği gibi klape, lambalı gibi derz kaplama sistemleri geliştirilebilir.

 

Derz aralığı mesafesi açık sistemlerde panel kalınlığı kadar olmalıdır.

  

1) Compact Laminat Panel

 CE ve TSE belgelerine sahip markalara ait dış cephe compact laminat panelleri.

2) Altyapı Malzemesi

Projesine göre (30-40x40)x1,5-2 mm kesitli TS EN 10305 - 3, TS EN 10305 - 5, TS 5317 TS 301-1/2/3/4 normları toleranslarına göre üretilmiş HR boyalı çelik kutu veya alüminyum profil.

 

3) Yapıştırma Malzemesi

Tek bileşenli, poliüretan esaslı, elastik havalandırmalı cephe panelleri yapıştırma kiti kullanılacaktır.

 

4) Isı İzolasyon Malzemesi

Giydirme Cephe Yalıtım Levhası (önerilen) veya giydirme cephe yalıtımı için tasarlanan camyünü, bir yüzü sarı veya siyah cam tülü kaplı ve silikon katkılı, 5 cm et kalınlığında 60x120 cm ebatlarında, ısı geçirgenlik direnci m² K/W =1,25, Yoğunluk 40 kg/m³ olan camyünü levhalardır.

 

5) Buhar Dengeleyici Malzemesi

Giydirme Cephe Yalıtım Levhası (önerilen) veya

Dupont TYVEK marka su buharı geçişine açık reflektif yalıtım örtüsü.

(Proje spesifikasyonlarına bağlı olarak )

 

  • Bina boyunca devam eden düşey taşıyıcıların cepheye bağlantısını sağlayacak Ø 12 mm galvaniz rot saplamaların ankrajı için duvar yüzeyi belirli aralıklarla Ø 14 mm çapında delinerek çift kompanentli kimyasal dübel vasıtasıyla sabitlenir.
  • 30-40x40)x1,5 – 2 mm kesitli kutu profiller (düşey taşıyıcı) ankrajı yapılan saplamalara kaynaklanır.
  • Düşey taşıyıcıya dik yönde aynı evsafta kutu profillerle karkas aralığı 60 cm’yi geçmeyen yapıştırma yüzeyi altyapısı oluşturulur.
  • Düşey taşıyıcı arkasında oluşturulacak yaklaşık 3 cm boşluğa 5 cm et kalınlığındaki ısı izolasyon plakaları TYVEK buhar dengeleyici ile birlikte plastik dübelleri vasıtasıyla monte edilir.
  • Kutu profillerin panel yapıştırılmayacak yüzeylerine 2 kat antipas, panel yapışacak yüzeylere ise Sika Panel Primer uygulaması yapılır.
  • Gelen plakalar mimari tasarım ve pencere boşlukları göz önüne alınarak ilgili ebatlarda modülasyona uygun kesilir.
  • Kesilen panellerin her yüzüne freze çekilerek pah kırılır. Yapışmaya hazır panelin kutu profile rastlayan arka yüzüne Sika Panel Primer uygulaması yapılır.
  • Panel yapışacak kutu profilin 10 mm’ lik alanına düşey istikamette çift taraflı panel montaj bandı çekilir.
  • Panel yapışacak kutu profilin 10 mm’ lik alanına Sika Tack Panel yapıştırıcı uygulanır.
  • Panel alt karkasa panel kesiti kalınlığında derz bırakacak şekilde yapıştırılır. Köşe birleşimlerine, cam cephe sövelerine gelen panellerin ilgili yüzeylerine lamba açılır.
  • Paneller arası derzler arka yüzeyinden klape şeklinde aynı malzeme ile veya lambalı sistemle kapatılacaktır.
  • Çatı parapetini oluşturan derzler ters yüzünden kapatılır, üst yüzden ise hava şartlarına mukavim elastik mastik uygulaması yapılır.